Geef ons gerust een reactie ...
Dan weten we wie met ons meeleeft ...
Alvast bedankt!

dinsdag 16 september 2008

EINDELIJK !!!

Eindelijk, de voor velen langverwachte up-date... We zijn tevreden dat we met ons gezinnetje ertussenuit zijn geknepen, ver weg van alle drukte en nieuwsgierige blikken... We hadden er alle vier nood aan om in ons hernieuwde gezinnetje weer ons plaatsje te vinden... En de Spaanse zon liet ons (in tegenstelling tot hier in België) hierbij niet in de steek! Het was dus een kleine maand zalig genieten... Onze grote broer vond het super om te kunnen spelen in zee en zwembad, te dansen in de kidsclub, en natuurlijk te genieten van zijn lieve zusje.Hij is er gewoon weg van... Ook zusje vond het erg plezant : ze kon zich heel lang vermaken op het speeltapijt in de schaduw en ook in het zwembad had ze het naar haar zin. Het slapengaan verliep soms nog wat moeizaam, en de uurtjes dat we haar in slaap zongen, hebben we niet geteld... Mama moest even haar draai vinden om alles gedaan te krijgen, maar gelukkig valt er op reis al heel wat weg van huishoudelijke taken. Papa genoot met volle teugen om zolang samen te kunnen zijn met zijn schatjes, want zo een lang verlof van 9 weken had hij nog nooit...
ik pak alvast uit met wat vakantiekiekjes :
Eind augustus moesten we ons spijtig genoeg weer huiswaarts begeven, tot groot jolijt van onze familie die Julia nog niet veel had gezien... De oma, opa, mammie, tantes, nonkels en neefjes waren maar wat blij om onze meid weer in levende lijve te kunnen zien... Onze Julia blijft dan ook een stralend kind, altijd klaar met de glimlach!
Na een goeie dag thuis, diende Basile zich naar de schoolpoort te begeven, heel trots met zijn zusje aan zijn zijde... Wat waren zijn vriendjes jaloers op zijn mooie zusje!
Ondertussen doet onze grote broer het al weer flink in het tweede leerjaar en zit de schoolroutine er gelukkig al weer wat in.
En zus?
Die groeit en bloeit als een kool!
In die korte tijd kruipt ze al naarstig het hele huis rond, trekt zich overal aan recht en doet niets liever dan op haar beentjes staan. Met beide handjes zet ze zelfs al enkele stappen voorwaarts...
Soms staat ze recht aan de salontafel en raapt een speeltje op. Het lukt al aardig om slechts met één handje vast zich staande te houden... (maar af en toe wil ze het tweede handje ook ergens voor gebruiken en gelukkig is mama dan niet ver uit de buurt...) Eigenlijk moet ik ze constant in het vizier hebben, want het liefst pikt ze de spullen die niet voor haar zijn bestemd : kleine speeltjes die Basile liet rondslingeren, steekt ze in haar mondje, dus hebben we deze kleine prutskes allemaal verbannen naar zijn slaapkamerterrein... ook mijn gsm is één van haar favorieten...Als ik hem terug wil, knijpt ze deze heel stevig vast en krijst ze het uit als ze toch los moet laten...Ze weet zeer goed wat ze wil, onze kleine dame! Heel vertederd zijn we ook las ze "mama" en "papa" zegt... ook haar "bravo", "dada", "zo groot zal ik worden", "keppe" zijn hartverwarmend en spontaan (op commando lukt het niet altijd...) Gelukkig heeft ze ook bij het slapengaan wat rust gevonden en hoeven we haar niet meer in slaap te zingen. We leggen haar nu gewoon in haar bedje en met een knuffeltje en dikke zoen is ze meestal zonder mopperen snel in dromenland. Deze morgen was ik op consultatie bij de arts, en hier slaagde ze in alle testen voor haar leeftijd, zoals de picetgreep, het rechttrekken,... Ze kreeg ook haar eerste vaccin en hield zich uiterst kranig! (vanavond had ze wel een klein beetje koorts hierdoor) Ze weegt ondertussen ook al één kg meer dan in China (9.5 kg) en zit met haar gewicht op het gemiddelde van haar leeftijdscurve. haar lengte zit iets boven het (Belgische!) gemiddelde, dus een klein Chineeske zal het vermoedelijk niet worden.

Vorige week hebben we ook de kaartjes verstuurd.
Dit zijn de twee foto's die erop stonden : (fotografe Clair Obscur Marke!) vergezeld met bijhorende teksten :

Katia, Didier en grote broer Basile melden u met trots de thuiskomst van Julia

geboren te Jiangxy, China op 30 september 2007


metekindje van mammie Yvette petekindje van opa Luc

Dagen en weken reisden we door de tijd

Maanden en jaren, het leek wel een eeuwigheid

Maar nu is aan al het wachten een eind gekomen

En overtroffen zijn onze allermooiste dromen

Vliegend onder de maan en sterren door de nacht

Hebben we jou met een zilveren vogel voor altijd thuisgebracht!

Na een tijdje van wennen,

kun je onze Julia komen leren kennen…

Willen jullie vooraf wel even bellen?

Vrijblijvende geschenkideetjes:

Cherubin Kortrijk

Babyjunior Kuurne


En nu is het dus weer genieten van het leven als huismoeder. Papa heeft ondertussen ook terug het werk hervat... Ik geniet nog van ouderschapsverlof tot 5 december, en dan ga ik weer full-time aan de slag... Maar daar wil ik nog even niet aan denken, en vooral genieten van een zalig gezinnetje waarvan ik al die jaren zelfs niet heb durven te dromen... en de vele bezoekjes... Vanaf nu probeer ik maandelijks één update te onderhouden... De eerste volgt net na haar eerste verjaardag van 30 september... Dus telkens rond de maandwissel... Toedeloe!!!