Geef ons gerust een reactie ...
Dan weten we wie met ons meeleeft ...
Alvast bedankt!

vrijdag 25 juli 2008

Here we are!!!

Na twee dagen "time out", toch nog even het verslag van onze prachtige thuiskomst...
(tante sherley, onze oprechte dank voor de organisatie hiervan!!!)

Na enkele lange uren op de luchthaven van Peking, waarbij ons klein meisje de slaap niet kon vinden, stapten we het vliegtuig op richting thuisfront.
Na haar flesje, kon onze meid zich eindelijk overgeven aan de vermoeidheid en viel in slaap in een "babybasket", een hangend bedje aan de wand... Ons klein marmotje heeft zo toch een goeie 4 uren kunnen slapen... Voor ons groot marmotje hadden we op de grond een bedje gemaakt en hij heeft een lange dut gedaan van zo'n 8 uren, flink,hé!
De mama en de papa hebben helaas de slaap niet echt kunnen vinden...

En dan het lang verwachte moment...
Toen we door de gate kwamen stonden onze naaste familieleden en onze beste vrienden juichend klaar met een prachtig spandoek van onze twee prachtige kinderen...
De emoties waren geweldig!!!



Ons meisje kwam ogen tekort, maar beloonde de vroege vogels al snel met een lachje...

Op een minibusje keuvelden we wat bij...

Julia had vooral veel oog naar de kindjes
De eerste kennismaking met haar neefjes Jorre en
Jenne (die meteen op slag verliefd werd ;- )))Ze werd dan ook dadelijk van hen verwend met kadootjes van haar favoriet Bumba!!!
Ook de dikke vriendjes Marthe en Cisse waren niet van haar weg te slaan!!! De volwassenen moesten nog even op afstand blijven... Maar op alle gezichten was af te lezen dat ze zo delen in ons geluk!

Ziehier de trotse meter :

Bij een korte halte werden we verwend met lekkere Belgische koffie en smakelijke ontbijtkoeken... (dank je wel Heleen, tante Marijke en tant' Ann !!!)
Wat later werden we thuis afgezet...
Oma en mammie hadden ons huisje mooi versierd!
De welkomstbloemen en -ballon en -kaartjes prijkten op de tafel...

Basile heeft nog nooit zo snel aan de voordeur gestaan... Zijn maxi-trampoline en zijn speelgoed mochten hem verwelkomen!
Onze kleine meid kwam ogen tekort : haar park met speeltjes, haar sitter voor tv, haar kamertje,... Ze wilde wel de ganse dag graag heel dicht bij ons blijven, we moesten in haar gezichtsveld vertoeven!!! Als ze onze stem hoort, maar ons niet ziet, panikeert ze nog een beetje...

Toch is ze na een ontspannend bad met grote broer en een lekker flesje vlot in slaap gevallen en heeft de hele nacht doorgeslapen... Deze morgen werden we bij het ontwaken alweer verwend met haar prachtige glimlach!

Deze morgen mocht ze mee boodschappen doen, terwijl grote broer zijn vriendjes opzocht op de speelpleinwerking...
Deze middag konden we van de lekkere Belgische frietjes van opa genieten en daarna heeft onze flinke meid een hele lange siësta gehouden...

Het gaat dus super met ons allemaal!!!

( Bedankt Bertolt voor de prachtige fotoreportage!!!)

woensdag 23 juli 2008

allerlaatste verslag vanuit China...

Dit wordt ons allerlaatste verslag vanuit China( helaas zonder fotootjes, want de kabeltjes zijn al verdwenen in de overvol gepreste valiezen...)
Vandaag was het rustdag, doch werd het zwoegen om de valiezen dicht te krijgen!!!
Na het slagen in onze opzet, zijn we nog even een bloedheet "luchtje" (alhoewel deze hier in Peking niet echt fris en gezond te noemen is...) gaan scheppen en hebben we Chinese Mc Donalds gegeten...
Nu zijn de kids hun middagslaapje bezig... Het is hier inmiddels bijna 17 u.
Straks ons laatste avondmaal, de kamer leegmaken en het busje op richting luchthaven...
Vaarwel, China, wij nemen een zeer kostbaar deeltje mee naar België...
Hopelijk kunnen we met onze "schootsprinkhaan" toch een beetje rust vinden op de lange vlucht naar huis...
Nog één keer slapen(of zoals Marthe zegt : een halve keer) en onze thuiskomst is eindelijk een feit.
Onze aankomst in Zaventem is een moment waarbij ik al die jaren zo van heb gedroomd, en stiekem enige traantjes wegpinkte bij de gedachte alleen al... En nu is het bijna zover...
We zullen ongetwijfeld moe zijn, maar zo blij onze dierbaarsten in de armen te mogen vliegen!!!

En dan komen we eindelijk thuis... Ook voor Julia wordt dit weer een nieuwe aanpassing.
Ik zal mijn best doen om nu en dan nog eens de blog te updaten, maar verwacht geen dagelijkse verslagen meer...
Nu willen wij de rust terug vinden in ons nieuwe, overgelukkige gezinnetje...

Het was een onvergetelijke maar zware reis, zowel emotioneel als fysiek.
Hopelijk hebben we minder last van de jetlag dan na de heenreis...(we waren het dag- en nachtritme hier nu net gewend)
Als we wat op onze positieven zijn gekomen, plannen wij nog een echte vakantie-reis met ons viertjes...
Dus voor alle ongeduldigen : de kaartjes komen er pas aan in september...

Tot in Belgenland, wij brengen alvast ons zonnetje mee!!!

dinsdag 22 juli 2008

Hutongs en Pekingeend

We zijn wat laat met ons dagelijks verslag omdat ons sterretje gisteren avond geen zin had in te slapen (ondanks de inspanningen van mama en papa).



Gisteren brachten we dus een bezoek aan de Hutongs. Dit is een oude Chinese wijk in het centrum van de stad. Na de typische busreis (het was erg druk op de weg ondanks de nieuwe overheidsmaatregel, waarbij afwisselend enkel de voertuigen met even of oneven nummerplaten de weg op mogen) werden we in het hete oude stadsgedeelte van Peking afgezet.


Na een wandelingetje door enkele typische steegjes en bezoek aan de souvenierwinkeltjes was het tijd voor een ritje met de taxifiets. Papa stelde zich kandidaat om bij zusje achter te blijven en mama en grote broer vertrokken samen met papa Manu voor rit door de Hutongs.


Na Julia's flesje was het tijd om terug de bus op te zoeken want voor de namiddag stond er nog shoppen in de "Silk Market" op het programma. Je kan je dit best voorstellen als een 7-tal verdiepingen tellend gebouw met op elk verdiep honderden tegen elkaar gepakte kleine winkeltjes (eigenlijk telkens 3 wanden/planken tegen elkaar in u-vorm) van ongeveer 2 bij 2 met elk gemiddeld 3 verkoopsters die je continue aanspreken om hun producten aan te prijzen en hun 'winkeltje' te bezoeken. Het zal je niet verwonderen dat deze lokatie bepaalde personen meer aanspreekt dan andere... Uiteindelijk is iedereen terug bij de bus geraakt en konden we terug naar het hotel voor een (kort) slaapje van de kinderen. Mama is ondertussen de valiezen beginnen pakken, kwestie van de laatste dag voor geen grote verrassingen te staan ... Wat bleek, ondanks de extra valies zal er vandaag toch wat creativiteit aan te pas komen om alles in België te krijgen.


Voor de laatste 'echte' avond in Peking hadden we gevraagd om toch eens de befaamde "Pekingeend" te kunnen eten. Mevr. Wanyu had dan ook een tafel gereserveerd in een gespecialiseerd restaurant in de buurt. Uit voorzorg combineerden we de Pekingeend met enkele andere schotels. De ene schotel viel meer in de smaak dan de andere, maar iedereen had toch lekker gegeten en genoten van de avond en de uitstap.


Voila, straks begint onze laatste dag in China. Dan nemen we afscheid van dit mooie, verrassende maar veel te warme land en maken we alles klaar om ons zusje echt naar huis en haar nieuwe thuis te brengen. Veel plezier met de foto's, en bedankt iedereen voor de vele reacties die we de laatste weken maar ook de maanden daarvoor al mochten ontvangen!

D

maandag 21 juli 2008

Zoo van Beijing

Deze morgen zijn onze twee (b)engeltjes samen in bad geweest, en wat hadden ze het naar hun zin!!!
Daarna was het dolle pret op het bed : rollebollen is Julia haar favoriete bezigheid, als ze maar kan "ravotten"...
En even later toverde grote broer van onze zus met haar rokje:
een zonnebloem... Heel toepasselijk!

Vandaag zijn we zoals aangekondigd naar de zoo geweest. Het was er alweer broeierig heet, maar voor Basile erg leuk! De panda's waren natuurlijk het hoogtepunt!
Ik laat enkele kiekjes voor zichzelf spreken...


In de terugreis met het busje was ons klein (b)engeltje wel moe, maar wilde liever nog wat actief spelen dan te slapen!!!
Een "schoothondje" is ons meisje zeker niet, ze trekt haar aan alles recht, moet alles zien, wil alles pakken, wil zich overal naartoe buigen en doet niets liever dan op haar beentjes te staan wippen... Wel vermoeiend ,hoor, vooral met die hitte van alhier staan of zitten wij met zus "op schoot" dadelijk in schuim en zweet...
Het eerste wat ik ga kopen als we thuis zijn is een loopstoeltje waarin ze lustig rond kan crossen, ééntje met schokdempers en zachte wielen, want met al haar energie is ze in staat in enkele minuten onze lakkeukenkasten of parket te bekrassen :-O

Morgen bezoeken we de hutongs, de oudste wijken van Peking... Daarna de laatste inkopen en onze Chinareis zit erop...
Het is heel mooi geweest, maar nu verlangen we toch allemaal naar huis... We kunnen niet wachten om ons klein (b)engeltje voor te stellen aan onze dierbare familieleden!

zondag 20 juli 2008

dagje hotel

Sinds gisterenavond is onze kleine mie fel beginnen hoesten... vermoedelijk heeft ze een kou gevat op de winderige maar bloedhete muur gisteren, alhoewel ik haar goed had ingeduffeld...
Dus zijn we vandaag maar met haar binnen gebleven... we hopen dat ze er snel van af is, anders wordt de lange terugreis extra lastig...
Ik ben de bestelling die ik maakte in een winkeltje gaan ophalen met Basile, en we zijn ook samen met de taxi naar de supermarkt gereden om water en babyvoeding.
Daarna ben ik begonnen de valiezen wat te vullen... Het verlangen naar thuis begint er toch aan te komen nu : Basile wil op zijn trampoline springen en wij zijn benieuwd hoe ons meisje zich thuis zal voelen in haar nieuwe kamertje, stoeltje, ...

Verder hebben we de camera vandaag niet bovengehaald, sorry...

Morgen gaan we naar de panda's in de Zoo... dat wordt meteen ook onze voorlaatste uitstap in Peking...