Geef ons gerust een reactie ...
Dan weten we wie met ons meeleeft ...
Alvast bedankt!

dinsdag 8 juli 2008

Dag 3: Site seeing in Nanchang

Dag iedereen,

Zoals gezegd was het vandaag tijd voor een bezoekje aan enkele bezienswaardigheden in Nanchang.
Mama was vroeg uit de veren deze morgen (5u). Rond 7u deed Julia haar oogjes open en samen zijn ze de buurt van het hotel (op dat uur betekent dat al vrij druk verkeer en dansende Chinesen op het pleintje naast het hotel). Om kwart voor negen moesten papa en Basile gewekt worden want rond 9u30 stond het busje voor het stadsbezoek klaar.

Het stadsbezoek duurde (amper) 2,5 uur. Eerst was de Youmin Si tempel aan de beurt (volgens ons staat de naam voor zoiets als "ruikt naar wierook" ...), daarna volgde een (korte) wandeling en halte in het broeierig hete Bayi-park. Daarna zat het siteseeing er al op. De middag naderde en we dienden nog de notaris te gaan betalen in de lokale munt omdat die op dag 2 geen dollars of euros wou aanvaarden. Na enige creativiteit van onze begeleider Bruce, slaagden we uiteindelijk in ons opzet en konden we terug naar het hotel.

Na het middageten trokken we ons terug in ons kamer voor een paar uurtjes rust. Vooral mama daar dringend nood aan na haar vroege ochtend wandeling, maar Julia dacht daar aanvankelijk anders over. Honger en vooral krampen hielden ons nog enkele uren van onze siesta. Uiteindelijk vond iedereen behalve Basile de slaap. Tegen de avond begon het in mama's buik ook alsmaar meer te stormen. Reizigersdia... of iets verkeerd gegeten, morgen zal het moeten blijken. Laat ons hopen ...

Deze namiddag kwam Bruce ons ook melden dat de het bezoek aan het weeshuis morgen niet kan doorgaan, maar naar donderdag moest verplaatst worden. Morgen dus opnieuw site seeing in Nanchang. We zijn benieuwd wat moois (en liefst minder warms) de stad nog te bieden heeft.

Met de klassieke regen van elke avond (en uiteraard ook het auto-getoeter) op de achtergrond, nemen we afscheid voor vandaag. Maar niet zonder nog wat nieuwe foto's natuurlijk ...

Tussen papa en broere op de foto


zonder commentaar


grote broer op een binnenplein van de tempel


een zicht op de stad Nanchang vanuit het park


ook zonder commentaar

9 opmerkingen:

Anoniem zei

SUPER! Ze wordt met de dag mooier. EN ben ook blij om eens de papa met zijn dochter te zien! Nu hebben we al de stralende gezichtjes gezien van het super gelukkig gezinnetje Peel.
Zalig om jullie avonturen te kunnen lezen, ik kijk er echt elke dag naar uit.
Dikke zoen!
Anne-SOphie

Anoniem zei

Eerst en vooral een dikke proficiat hoor met jullie flinke dochter!!!T'ziet er zo'n schatje uit,grote broer Basile mag echt fier zijn nu.Ik vind het zo leuk dat Anne sophie mij dit heeft doorgemaild.Ik zal nu dagelijks jullie reisverslag lezen hoor.
Vele groetjes
Inès

Anoniem zei

hoi,
kreeg de tranen in mijn ogen bij het zien van jullie geluk en jullie supermooi kindje, ook basile straalt !!
Proficiat en geniet ervan !!
groeten,
hilde

Hanne zei

Hallo iedereen,
Ik kijk er elke dag enorm naar uit om jullie verslag met bijhorende foto's te lezen en te bekijken. Jammer genoeg vertrekken wij vrijdag op vakantie en zal ik het nieuws van jullie moeten missen.
Ik ben blij om jullie allen daar zo gelukkig te zien.
Dikke kus
Hanne

Anoniem zei

Hoi collegaatje en gezinnetje,
Drie dikke proficiatzoenen voor jullie allemaal. Die dochter van jullie lijkt me (op foto) een schat van een kind. Heel veel groeten vanuit een kletsnat Rollegem. We lezen jullie wedervaren nog wel en spreken af op de volgende BBQ met champagne!
Koen, Niek en kids.

louise carrette zei

Hallo juf Katia, Didier, Basile en Julia,

Ik ben zeer blij dat jullie Julia hebben en ik vind het zo'n schatje. Ik verlang al om ze in het echt te zien maar op de foto's vind ik ze ook zeer mooi. En hoe stelt grote broer het? Speelt hij er veel mee? En ik kijk elke dag naar jullie nieuws.


Vele groetjes aan iedereen,
Louise
xxxx

Leen Ide zei

Dag allergelukkigste gezinnetje!

Ben wederom vertederd door Julia's glimlach! Precies alsof ze nooit stopt met lachen! En zo te lezen past grote broer zich ook perfect aan de nieuwe situatie aan! Om echt fier op te zijn! En zo'n mooie kleertjes dat Julia aan heeft!!! Ik kan alleen maar superlatieven schrijven...
Geniet er met volle teugen van! Ik verlang om het vervolg te lezen!
groetjes van Leen

Sabine zei

Beter laat dan nooit, maar ik wist niet dat ik ook iets kon schrijven ! Het eerste dat ik doe als ik de computer aanzet is naar jullie blog surfen. Wat een prachtig kind ...Jullie zien er zo gelukkig uit..Het gezinnetje is compleet. Blijven schrijven ....Geniet nog van jullie uitstappen maar vooral van elkaar ...en de klein Julia.
Tot gauw
Sabine

charlotte zei

hey,iedereen

ik zie dat basile heel trots is op zijn zusje basil en dat julia: juf katia en didier ook HEEL blij zij met julie dochtertje:Juliatje
vele groetjes, Marie lecot