Geef ons gerust een reactie ...
Dan weten we wie met ons meeleeft ...
Alvast bedankt!

dinsdag 22 juli 2008

Hutongs en Pekingeend

We zijn wat laat met ons dagelijks verslag omdat ons sterretje gisteren avond geen zin had in te slapen (ondanks de inspanningen van mama en papa).Gisteren brachten we dus een bezoek aan de Hutongs. Dit is een oude Chinese wijk in het centrum van de stad. Na de typische busreis (het was erg druk op de weg ondanks de nieuwe overheidsmaatregel, waarbij afwisselend enkel de voertuigen met even of oneven nummerplaten de weg op mogen) werden we in het hete oude stadsgedeelte van Peking afgezet.


Na een wandelingetje door enkele typische steegjes en bezoek aan de souvenierwinkeltjes was het tijd voor een ritje met de taxifiets. Papa stelde zich kandidaat om bij zusje achter te blijven en mama en grote broer vertrokken samen met papa Manu voor rit door de Hutongs.


Na Julia's flesje was het tijd om terug de bus op te zoeken want voor de namiddag stond er nog shoppen in de "Silk Market" op het programma. Je kan je dit best voorstellen als een 7-tal verdiepingen tellend gebouw met op elk verdiep honderden tegen elkaar gepakte kleine winkeltjes (eigenlijk telkens 3 wanden/planken tegen elkaar in u-vorm) van ongeveer 2 bij 2 met elk gemiddeld 3 verkoopsters die je continue aanspreken om hun producten aan te prijzen en hun 'winkeltje' te bezoeken. Het zal je niet verwonderen dat deze lokatie bepaalde personen meer aanspreekt dan andere... Uiteindelijk is iedereen terug bij de bus geraakt en konden we terug naar het hotel voor een (kort) slaapje van de kinderen. Mama is ondertussen de valiezen beginnen pakken, kwestie van de laatste dag voor geen grote verrassingen te staan ... Wat bleek, ondanks de extra valies zal er vandaag toch wat creativiteit aan te pas komen om alles in België te krijgen.


Voor de laatste 'echte' avond in Peking hadden we gevraagd om toch eens de befaamde "Pekingeend" te kunnen eten. Mevr. Wanyu had dan ook een tafel gereserveerd in een gespecialiseerd restaurant in de buurt. Uit voorzorg combineerden we de Pekingeend met enkele andere schotels. De ene schotel viel meer in de smaak dan de andere, maar iedereen had toch lekker gegeten en genoten van de avond en de uitstap.


Voila, straks begint onze laatste dag in China. Dan nemen we afscheid van dit mooie, verrassende maar veel te warme land en maken we alles klaar om ons zusje echt naar huis en haar nieuwe thuis te brengen. Veel plezier met de foto's, en bedankt iedereen voor de vele reacties die we de laatste weken maar ook de maanden daarvoor al mochten ontvangen!

D

3 opmerkingen:

Dominique Lormans zei

Hallo daar in het verre China,

geniet nog van jullie laatste dag in het prachtige geboorteland van jullie schitterende dochter en een behouden en rustige terugvlucht gewenst met een schitterende aankomst in Brussel!

vele groetjes,

Dominique, Geert en Amélie uit Beverst

Anoniem zei

Beste Katia,Didier,Basile en Julia,


We hebben uiterst genoten van jullie dagelijks nieuws uit China.
Jullie spruit is super ; zo'n lieverdtje ; Basile heeft een superzus gewonnen !!!
We wensen jullie nu nog een goede terugreis en kijken er naar uit om jullie snel te ontmoeten !Laat maar zelf weten als je er klaar voor bent.

Groeten en een kus

X,K en Fke

fries zei

Dag gelukkig kwartet,
we wensen jullie een behouden terugreis en een onvergetelijke thuiskomst!
Geniet maar na, dag na dag!
Tot 'ooit',
Fries en menoage