Geef ons gerust een reactie ...
Dan weten we wie met ons meeleeft ...
Alvast bedankt!

maandag 19 mei 2008

De week van de 19de is aangebroken!

Zoals eerder al gezegd, werden wij op 6 mei op de hoogte gebracht dat ons dossier bij Horizon was aangekomen, en dat wij (zoals het contract ook zegt : na een tweetal weken) in de week van 19 mei zouden opgebeld worden om langs te komen voor de officiële toewijzing.
Morgen, dinsdag, is het dus twee weken : ik vermoed dan ook dat we morgen zullen worden opgebeld om woensdag naar het adoptiebureau te kunnen gaan.

De verschrikkelijke beelden van de aardbevingen in China, maken het er ook niet makkelijker op... We weten wel dat ze niet in het getroffen gebied leeft, maar willen toch graag weten waar dan wel, want die aardbevingen houden precies niet op... Verschrikkelijk gewoon!


Wij zijn vooral erg benieuwd naar haar snoetje, maar ook naar de afreisdatum! Ze hebben gezegd dat het vermoedelijk iets rond de 5de juli zou zijn, maar het kon ook een week later of vroeger zijn... Voor mij geen probleem, mijn verlof start op 28 juni, maar Didier moet nu toch dringend zijn verlof kunnen gaan regelen...
Bovendien zitten wij nog wat verveeld met onze zomervakantie die we vorig jaar reeds boekten... Wij waren toen in de veronderstelling dat wij tegen deze tijd al lang terug thuis zouden zijn met ons zusje... Ook hier moeten wij dringend dat verlof kunnen wijzigen, verschuiven,...

Voor de rest heb ik genoten van het weekend :
Op zolder heb ik de babyspullen afgehaald van toen Basile nog klein was en ons huisje straalt al de komst van ons babyzusje uit!!!
De mustela- productjes staan al klaar (mmm, zalig, die babygeur!!!)
Heb ook nog enkele prachtige zomerkleertjes gekocht, want in juli wordt het behoorlijk warm in China...
Zaterdag zijn we de paspoorten gaan aanvragen...begin juni zullen ze klaarliggen...

Allée, vandaag en misschien ook morgen wordt het nog wat nerveus tandenknarsen...

Hopelijk wordt ons engelengeduld nu niet lang meer op de proef gesteld...
Horizon, wij zijn er klaar voor!!!

2 opmerkingen:

helga zei

Amai,
hopelijk krijgen jullie vandaag of morgen een telefoon. We leven echt met jullie mee! Jullie droom eindelijk in vervulling. Succes!
Op die manier komt onze droom weer een beetje dichter.
groeten
Helga(van de wijnhandel in Bellegem)

Katja zei

Dag Katia,
verschrikkelijk spannend allemaal!
Wij hebben twee jaar geleden rond dezelfde periode als jullie zitten knarsentanden!! Op 25 april wisten we dat we erbij waren en op 9 mei 's middags kwam uiteindelijk het verlossende telefoontje van Horizon. Wij zijn toen in de namiddag al naar Beveren kunnen rijden en de momenten ervoor, het moment zelf dat je voor het eerst haar fotootje ziet en de momenten erna van 'op slag verliefd zijn', blijven voor altijd in ons geheugen geprent! Deze momenten zijn voor jullie nu ook niet meer veraf!
Wat de afreis betreft: wij zijn dan kunnen vertrekken op zaterdag 3 juli en op zondag 4 juli een tweetal uur na aankomst in ons hotel kregen we Annefleur in onze armen! Dus ook voor jullie zal jullie verblijf in China rond die periode zijn. Als ik je daarom enkele tips mag geven: het is er inderdaad verschrikkelijk warm én vochtig rond die periode, ook nog vaak gecombineerd met smog. Dat alles maakt dat het naast het emotionele, ook fysiek een zware reis zal worden. Buiten die warme en vochtige omstandigheden ( rond 30 a 35°C en bijna 100% vochtig) en binnen in hotels, andere gebouwen en busjes/taxis is er dan altijd airconditioning waardoor je lichaam zich van het ene moment op het andere aan een droge temperatuur van begin 20°C moet aanpassen. Dit is dus allemaal ideaal om binnen de kortste keren een fikse verkoudheid op te doen. Zeker voor de kleintjes want die hebben nooit een airco gekend. Daarom is het uiteraard wel verstandig om als je buiten bent de kindjes luchtig te kleden maar zorg in elk geval voor minstens 1 makkelijk truitje of vestje, liefst met een kapje, zodat je die altijd kan aandoen bij je dochtertje net voordat je zo een geairconditioneerde ruimte binnengaat. Zo kan je toch het beste de kindjes proberen te beschermen tegen die grote temperatuurverschillen en een eventuele verkoudheid!
Je zal ook merken dat je buiten heel erg vaak wordt aangesproken door de lokale bevolking, gaande van vriendelijk tot redelijk kordaat en opdringerig als ze vinden dat de kindjes te luchtig gekleed zijn. De Chinezen zelf houden van 'alles goed bedekt' te laten, zelfs bij die hoge temperaturen. Bij ons maakte mijnheer Liu, de gids die jullie wschl. ook wel gaan leren kennen, continu deze opmerkingen in onze groep.
Afin, tot hier deze raad van adoptiemama tot adoptiemama, toevallig ook nog met dezelfde naam (haha)! want in de eerste plaats gaan jullie uiteraard ongelooflijk veel genieten van de eerste dagen samen met je nieuwe dochtertje! Wij zullen je blog zeker heel regelmatig volgen om te kijken hoe het jullie daar allemaal vergaat!

Heel veel groetjes,
Katja